Bachbloesemtherapie

Dr. Edward Bach, arts-bacterioloog-immunoloog, was zijn tijd erg vooruit met zijn filosofie : "Zolang de Ziel, het Lichaam en de Geest in harmonie zijn, zijn we immuun voor ziekte". Hij identificeerde na diepgaande studie 38 vormen van gedrag en emoties als de belangrijkste oorzaken van mentale en psychische problemen en verdeelde deze vormen in 7 groepen :

angst

onzekerheid

onvoldoende interesse in het hier en nu

eenzaamheid

overgevoeligheid

moedeloosheid en wanhoop

overbezorgdheid voor het welzijn van anderen

Zijn Bach Flower Remedies worden bereid uit knoppen en bloesems van welbepaalde planten en bomen die door hem werden geselecteerd op basis van hun kenmerkende werking. Door de loop der jaren begonnen ook anderen deze bloesemremedies te produceren volgens de door Dr.Edward Bach verstrekte aanwijzingen.

De tincturen hebben elk hun specifieke eigenschappen om jou te ondersteunen bij het onder controle krijgen van je emoties doordat ze het innerlijke evenwicht en de natuurlijke harmonie in geest en ziel van de mens helpen herstellen. Ze bieden ondersteuning bij psychische groeiprocessen en spirituele bewustwording en helpen bij het loslaten van negatieve instellingen als eenzaamheid, jaloezie en nijd, woede, angst, onzekerheid en faalangst, gebrek aan concentratie, overbezorgdheid, spanning en stress, lusteloosheid, verdriet en trauma's, ... 

Een remedie wordt -indien nodig- zorgvuldig samengesteld uit een mix van verschillende bloesems (maximaal 6) die precies bij je passen op dat moment in je leven.

Door hun aard kennen de Bachbloesemremedies geen bijwerkingen, zijn ze niet verslavend en belemmeren ze de werking van andere therapieŽn of van medicijnen niet.

 

 

Sitemap