De tarot in de herstelde orde

Anno & Rob

Docters Van Leeuwen

De tarot is een picturale weerspiegeling van het universum. In dit boek wordt voor de eerste maal de theorie uiteengezet dat de Tarot in de vroege middeleeuwen verminkt is en dat deze daardoor als filosofisch instrument niet optimaal kan functioneren. De auteurs dragen nieuw en uniek bewijsmateriaal aan om deze stelling te ondersteunen. Volgens hen omvat de Tarot geen 22, maar 24 grote arcana. Dit verklaart de aanwezigheid van de twee traditionele bijgevoegde 'blanco' kaarten. Ook de volgorde is door hen hersteld.
De auteurs hebben na twintig jaar onderzoek een boek tot stand gebracht, waarin het authenticiteitsvraagstuk van de Tarot tot op de bodem is uitgezocht. Niet alleen de Tarot, maar ook andere orakelsystemen werden bij het onderzoek betrokken. Hierbij zijn zeer verrassende structuren boven tafel gekomen. De 24 grote arcana in de herstelde orde kunnen onder andere feilloos worden gecorreleerd met het runenalfabet, de dierenriem en de vierentwintig ridders van de Ronde Tafel van koning Arthur.
Het boek is helder en toegankelijk geschreven en kan ook voor degene die nog niet thuis is in de Tarot als bruikbaar handboek dienen. Zonder terughoudendheid mag gesteld worden dat dit boek een standaardwerk is waar iemand die serieus met de Tarot wil werken niet omheen kan.
De schrijvers willen graag benadrukken dat dit boek niet alleen een goede handleiding biedt bij het duiden van huidige en toekomstige ontwikkelingen, maar vooral ook is bedoeld als weg tot geestelijke verdieping via meditatie en studie. De opnieuw getekende Tarotkaarten (De Tarot in de herstelde orde) zijn daarbij het instrument bij uitstek.

Noot : 'de kluizenaar', rechts in de rand, werd ontleend aan de 'tarot in de herstelde orde' en draagt daarom nummer 8 ipv 9.

Het Godinnentarot

Kris Waldherr

Ge´spireerd door de vele godinnen die in de loop van de geschiednis over de hele wereld werden vereerd, heeft de bekroonde schrijfster en beeldende kunstenares Kris Waldherr het Godinnentarot gemaakt. Het boek, vol symboliek en schoonheid, is een onmisbare leidraad voor de taal van de vrouwelijke symboliek en mystiek die wordt gebruikt bij de schitterende kaarten...Het Godinnentarot is voor de vrouw van nu een essentiele bron van krcht en persoonlijke groei om innerlijke transformatie te bewerkstelligen.

  

Zigeuner waarzegkaarten

AimÚe Zwitser

Deze Zigeuner waarzegkaarten met hun mystieke afbeeldingen kunnen ervoor zorgen dat u weer toegang krijgt tot uw psuche. Deze waarzegkaarten zijn zeker aan te bevelen voor diegenen die met het kaartleggen beginnen, omdat ze stuk voor stuk relatief makkelijk zijn te verklaren.

Kabbala Set

Paul Roland 

& Silvia P.Gainsford

Kabbala is het eeuwenoude Joodse mystieke systeem, dat onze plaats en ons doel in het bestaan wil verklaren. Kabbala - leermeester en schrijver Paul Roland heeft een unieke set met kabbalakaarten gemaakt om ons, op een vereenvoudigde en praktische manier, bekent te maken met de grondbeginselen, die de basis vormen voor de westerse esoterische tradities.
Door deze kaarten te gebruiken in leggingen die gelijk zijn aan die welke gebruikt worden voor tarotlezingen, kan iedereen ontdekken wat de onderliggende thema's van zijn leven zijn, en de manier waarop moeilijkheden kunnen worden overwonnen en het meeste uit kansen kan worden gehaald.
Daarbij kan het spel ook nog worden gebruikt als een visuele hulp voor een reis van zelfontdekking door het gebruik van de kabbalistische Boom van het Leven als een symbolistische kaart van de psyche.

De Kracht van het Nu

Eckhart Tolle

Met deze kaarten geeft Eckhart Tolle ons opnieuw een kostbaar geschenk. Tolle's glasheldere teksten en waarachtige woorden hebben inmiddels het leven van duizenden mensen veranderd. Kernachtige teksten uit De kracht van het Nu sieren deze set kleurige kaarten. Elke kaart biedt inspirerende leiding en je kunt de doos als standaard gebruiken om er een speciale meditatie uit te lichten voor gerichte contemplatie.
50 inspiratiekaarten voor meditatie.

De Tarot van de Dru´den

Philip & Stephanie Carr-Gomm

De tarot is een krachtig hulpmiddel om vele spirituele benaderingen te begrijpen. Met behulp van de tarot kan iedereen de centrale thema's van Wicca en Druidy - het gedachtengoed van de Dru´den - onderzoeken. Beide magische sprituele stromingen proberen hun verbinding met de natuurlijke wereld te versterken door een verdieping van de kennis van onszelf en van de wonderlijke wereld die we bewonen. Zowel Druidy als Wicca zijn mysteriescholen; tradities die gepaard gaan met inwijdingen op een steeds dieper niveau, naarmate de kandidaten verder gaan van de Uiterlijke (uitgebeeld in de Kleine Arcana) naar de Innerlijke MysteriŰn (uitgebeeld in de Grote Arcana).

De Tarot van de Dru´den bevat behalve een boek, waarin de betekenis van de kaarten wordt uitgelegd en voorbeelden hoe ze gebruikt kunnen worden, een volledig tarotspel van 78 kaarten.

De Reiki-Boodschap

Marion Mietke 

& Dorothea Piper

Deze set, kaarten met boek, is een prachtige verrijking voor ieder die in Reiki is ge´nteresserrd. Hij opent de deur naar de filosofie en het bewuste gebruik van Reiki. Hij nodigt ons uit om onze blik helderder te richten op Moeder Aarde en Vader Hemel, wier kinderen wij zijn, en hun boodschap te horen: "Reiki is in Allen".
Het is een uitnodiging om je eigen vaardigheden weer te herinneren, en je eigen kracht en licht bewust te worden.

24 Prachtig ge´llustreerde kaarten met begeleidende teksten en het boek met commentaren die tot nadenken stemmen zijn liefdevolle begeleiders voor de gebruiker. Deze gaat aanvoelen dat Reiki meer is dan handoplegging. Het is een bewustwordingsproces, het is groei, het is vreugde, en het opent de harten.

Deze kaarten en de manieren om ze te leggen geven ons nieuwe impulsen, duiden richtingen aan, en geven ons liefdevolle wijsheden mee op onze weg naar heelheid.

Chakra Inzichtkaarten

Mary Freling

Met behulp van deze kaarten en boekje kun je inzicht krijgen in je persoonlijkheid, de fase waar je in zit, eventuele blokkades die je moet overwinnen of vragen die je hebt over waar je heen wilt.

De set bestaat uit 49 kaarten, zeven kaarten per chakra. De tekst op de kaarten zal je iets vertellen over jezelf en helpt je je intu´tie te ontwikkelen en ernaar te luisteren. Er zit altijd een boodschap voor je in; je pakt nooit zomaar een kaart.

Alles is Waar

Ulrike Hinrichs

Deze inwijding in 17 stappen voert de lezer naar zijn eigen innerlijke waarheid. Het opstijgen naar de kosmos begint met de energieŰn van Maria en besluit met het transformatie-ritueel van Meester Saint Germain. De inspirerende kaarten met de erin besloten boodschap dienen daarbij als 'visueel anker' voor de energiekwaliteit van dat moment. De toepassing van de rituelen en het uitspreken van de gebeden ontvouwen een grote kracht, die door hun energie de Meesters en de Engelen met elkaar verbindt, om zo de Goddelijke Waarheid op aarde zichtbaar te maken.

Alles is Waar is een bijzonder krachtig transformatiespel dat vele mogelijkheden biedt en dat behalve voor zelfontwikkeling ook te gebruiken valt bij diverse therapieŰn.

Children Tarot

Ge´nspireerd op de fantasierijke kinderwereld laat dit spel ons de wereld om ons heen zien door de onschuldige en verbaasde ogen van een kind, waardoor wij veel over onszelf en anderen kunnen leren.

 

Avalon Tarot

Het middeleeuwse leven van licht & duisternis, goed & slecht, christelijke & heidense symboliek. Als middelpunt vinden we Avalon terug; basis van de legendarische Koning Arthur en zijn rondetafelridders.

 

Dante Tarot

In de prachtige afbeeldingen is het leven van de dichter Convivo gevat; een vooruitziend man met 'eeuwige' ethische, filosofische en spirituele denkbeelden die zijn ge´nspireerd op Socrates en Plato.

 

Sitemap